Вандали нанесоха щети за 10 000 лева на крепостта Червен

1
Вандалите били на почивка с къщи за гости в местността Русенски лом
Вандалите били на почивка с къщи за гости в местността Русенски лом

Вандалите били на почивка с къщи за гости в местността Русенски лом

Неизвестни са унищожили информационните табели на средновековен град Червен, близо до Русе. Крепостта, която е туристически обект, датира от XII-XIV век. Там са запазени останки от средновековен град, сред които крепостна кула, феодален дворец, множество църкви, улици и жилищни сгради.

Велизар Великов е екскурзовод към Регионалния исторически музей в Русе. На 19 февруари заварил някои от табелите, изцапани със синя боя. На място няма видеонаблюдение. Щетите са изчислени на между 8 и 10 хиляди лева. За щастие, артефактите са в музей, а разрушения по зидовете на крепостта няма.

Според източници на NOVA в МВР основната версия е, че вандалите са хора, които били на почивка с къщи за гости в местността Русенски лом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    Спонсор
    В UK имах колежка гъркиня, омъжена за ФЕС преди! С английски паспорт! Е гати грозните крака! Малийй!
  • 0
    3
    Спонсор
    Ся, градът са напълни със СЕЛЯНДУ РИ и гат тряя да са издоят кравите, наместо майките им, които усърдно са пердашат в ГЪРЦИЯТА и са праят на европейки, е така!
  • 5
    2
    Русенец
    Електорат! Ко да ги прайш?
  • 12
    1
    НЕГРАМОТНИЦИ, ТАКИВА
    Вандалите "били на гости с къщи за гости".Така както е написано излиза,че вандалите са тръгнали напр. От Русе,носейки къщите на гърба си ,т.е.те са нещо като чергари.Ако беше написано правилното -в къщи за гости- би станало ясно,че са отседнали в къщи,които се намират в района на вандализма.Да ви имам редактора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари