Вълнуващ полет осъществи дроидът R2D2 от "Междузвездни войни"

0
Копието на знаменития дроид от „Междузвездни войни” представлява пълно копие на външния вид на робота, в който е вграден квадрокоптер
Копието на знаменития дроид от „Междузвездни войни” представлява пълно копие на външния вид на робота, в който е вграден квадрокоптер

Живеещият в Сан Диего изобретател Ото Дифенбах представи на Comic Con летящ модел на дроида R2D2, съобщи сайтът Endgadget.

Дифенбах е качил видеото със запис на тестовия полет на машината на своя канал в YouTube. Копието на знаменития дроид от „Междузвездни войни” представлява пълно копие на външния вид на робота, в който е вграден квадрокоптер.

През март 2015 г. Дифенбах се опита да събере пожертвования 5500 долараза създаване на пълномащабно летящо копие на машината на времето „Тардис” от телевизионния сериал „Доктор Кой”. Предполагаше се, че именно този модел ще дебютира на Comic Con, обаче кампанията не завърши сполучливо.

Конструкторът получи известност благодарение на летящите дронове, на които придава сходство с известни персонажи като Супермен и Железният човек.

Фестивалът на комиксите, кино и видеоигрите Comic Con се провежда в Сан Диего от 9 до 12 юли всяка година.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари