Валежите продължават и в четвъртък

0
Следобед валежите над цялата страната постепенно ще спират
Следобед валежите над цялата страната постепенно ще спират

Следобед валежите над цялата страната постепенно ще спират

През нощта срещу четвъртък над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и дъждовно. По-съществени валежи очакваме над Дунавската равнина и по Черноморието.

През деня в четвъртък над страната ни ще се задържи облачно и дъждовно, като по-значителни ще са явленията над Дунавската равнина и Централна България. В Предбалкана и по високите полета от Северозападна и Централна България дъждът ще преминава в сняг, информира Meteo Balkans.

Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна и Южна България. Следобед валежите над цялата страната постепенно ще спират.

Максималните температури ще са между 5 - 8°С.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък дъждът по високите квартали отново ще премина в сняг.

През деня в столицата ще е предимно облачно и с временни прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще са около нулата, а максималните – до 4°С.

Времето в планините

Ще е предимно облачно с валежи от сняг, по-значителни - в Рило-Родопския масив и Централна Стара планина. Следобед валежите постепенно ще спират. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу четвъртък над крайните североизточни райони ще превали слаб дъжд. Следобед валежите навсякъде ще спират. Ще духа умерен североизточен вятър, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да стихне.

Максималните температури ще са 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се очакват замърсявания.

Времето на Балканите

През следващите два дни синоптичната обстановка над Балканите ще се определя от преминаващ средиземноморски циклон. На много места ще паднат валежи, а над планините те ще са и от сняг. Подобрение на времето очакваме над крайните северозападни и южни райони от полуострова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари