Валерия Велева: Асен Василев говори за кеш в торби - това е скандално

0
Струва ми се, че има тенденция коалицията на ПП и ДБ да бъде силно маргинализирана, посочи доц. Лозанов
Струва ми се, че има тенденция коалицията на ПП и ДБ да бъде силно маргинализирана, посочи доц. Лозанов Видео: NOVA

Струва ми се, че има тенденция коалицията на ПП и ДБ да бъде силно маргинализирана, посочи доц. Лозанов

Тази седмица се разрази политически скандал в разгара на предизборната кампания. Причина станаха аудио записи, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”. Темата коментират доц. Георги Лозанов и журналистът Валерия Велева в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA.

В рамките на разговора са използвани данни от социологическа агенция „Тренд”, направено по поръчка на „24 часа”. Изследването е реализирано в периода между 11 и 18 май 2024 г., чрез пряко полустандартизирано интервю лице в лице с таблет сред 1003 души, които са на възраст над 18 години.

Какво чухме тези записи много трудно се разбира, но така или иначе се чуха неща, които „Продължаваме Промяната” не отрекоха. Тоест, че в техен разговор за предизборната кампания през 2023 г., са обсъждали как да попълнят своята партийна каса. Незаконното в тези разговори е, че се говори за законен и незаконен кеш. За кеш в торби – няма значение кой, откъде и как, важното е да има кеш. Цитирам дословно Кирил Петков. Асен Василев, който е бъдещ финансов министър, казва: „имаме кеш в торби”. Това е скандалното в тези записи”, заяви журналистът.

Според Валерия Велева до момента, в който записите са били само в публичното пространство, е било възможно да се говори за компромат. „В момента, в който те си го качиха на тяхната страница във Facebook, то вече става документ от тази предизборна кампания”, допълни тя.

По думите на доц. Лозанов качването на записите от партията е било странно. „Явно „Продължаваме Промяната” търсят някакво послание през това, че не се притесняват от съдържанието на тези записи и не чувстват, че носят някаква вина”, допълни той.

Ако някой даваше публичност на тези записи и ги вкарваше в употреба, с цел да преследва определени нарушения на закона, то тогава би трябвало да го направи в момента, в който са получени. Преди една или две години, когато е било. В момента, в който ги задържа това е съучастие в престъпление”, заяви доц. Лозанов.

Доц. Лозанов и Валерия Велева коментираха и проучването на социологическа агенция „Тренд”, което е направено преди публикуването на записите, за нагласите преди изборите. Според представените данни ГЕРБ е с 10% преднина, а три партии са в битка за второто място.

„Според мен вариантите за управлението са няколко: ГЕРБ, ПП и още някоя политическа сила. Или ГЕРБ, ДПС и трета политическа сила. До тук спираме с възможностите”, каза журналистът Валерия Велева.

„Струва ми се, че има тенденция, която започна още с края на „сглобката”. Коалицията на ПП и ДБ да бъде силно маргинализирана”, посочи доц. Лозанов.

В рамките на разговора са използвани данни от социологическа агенция „Тренд”, направено по поръчка на „24 часа”. Изследването е реализирано в периода между 11 и 18 май 2024 г., чрез пряко полустандартизирано интервю лице в лице с таблет сред 1003 души, които са на възраст над 18 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари