Валери Симеонов: Природното бедствие не се съобразява с управлението

1
Слава Богу, че имаме дейни министри, които знаят какво правят
Слава Богу, че имаме дейни министри, които знаят какво правят Снимка: БГНЕС

Няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие

Природното бедствие не се съобразява с политическата конюнктура, с управлението. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание от "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов след изслушването на четирима министри за ситуацията в страната след обилните валежи и предприетите действия от отговорните институции.

По думите му, всякакви опити да се хвърля упрек за действия за преодоляване на последствията от природните бедствия са глупава, елементарна, повърхностна политическа акция.

Слава Богу, че имаме дейни министри, които знаят какво правят и могат да го обяснят, коментира той.

В случая имаме адекватни действия, ангажираност на целия административен, държавен, технически, професионален апарат, коментира Симеонов и апелира депутатите да уважат усилията на хората.

Той отбеляза, че никой не може да предвиди в какъв мащаб ще бъде природното бедствие. Когато са планирани дъждовните системи на градовете, те са планирани за по-малко вода. Тогава е нямало такива валежи, посочи Симеонов. По думите му, язовирите и каскадите също са планирани за един средногодишен приток на вода.

Според него, хубавото е, че след спешните действия и законовите промени през 2018 г., в момента няма скъсани стени на язовири, продължават ремонтите и резултатите са налице. "Нямаме "Цар Калоян", уважаеми колеги от БСП и от ДПС", каза Симеонов.

Какво да се направи, когато къщата е построена на естествен водосбор при голям валеж и гражданинът не си е платил 100 лева да си защити къщата за цяла година, коментира той. Тук трябва да се работи в посока повишаване на общата застрахователна култура на българското общество, която е ниска, каза Симеонов.

И коментира, че тези истини трябва да се обясняват, а не да се превръща природното бедствие в повод за политическа кандърма и политически атаки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Успокой се бе, Мише! Той, Стойчо, не ми е любовник, той е твой подизпълнител!

Харесай Дунавмост във Фейсбук