Валентин Радев: Няма как на всяка дупка да има полицай

1
Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне
Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне

"Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ще дадем предписания. Там, където полицията види, че има нарушена пътна обстановка и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме".

Това увери вътрешният министър Валентин Радев пред NOVA. Той съобщи, че е разговарял с колегата си по регионалното развитие Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата. 

В сряда Радев се срещна с кметовете и на населените места в Плевенска област, както и с ръководството на местната полиция. Една от темите е била искането на общините за дежурен полицай 24 часа в денонощието.

"Ние не можем да сложим дежурен навсякъде. Професионалното ръководство е направило карта. Ще има разположени мобилни екипи", уточни той. И увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.

На срещата е била обсъдена и ситуацията с камерите по пътищата.

"Моят акцент беше събираемостта на глобите. Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и досега с наличните камери успявахме да установяваме нарушенията", поясни Радев.

Той коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата".

Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари