Ваканционно селище ще бъде изградено край Николово

14
Селището ще включва 14 вили, разположени в красивата местност  "Над село"
Селището ще включва 14 вили, разположени в красивата местност "Над село" Снимка: YouTube

Постъпило е искане за разрешаване изработването на подробен устройствен план от Данаил  Йорданов, собственик на поземлен имот в местността „НАД СЕЛО“, землище на с. Николово, община Русе

Това става ясно от докладна записка  на ОбС-РусеИмотът е с площ от 13888 квадратни метра и попада в територия определена с Общия устройствен план на община Русе (ОУПО) за ваканционно селище /Ос/. В разработеното от възложителя задание за проектиране за имота се предвижда изработването на проект за подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (ПЗ) и промяна предназначението на земята, което към настоящия момент е земеделска територия с начин на трайно ползване – пасище.

Предвижда се с ПЗ за имота да се определи зона за застрояване за ваканционно селище /Ос/, като се създадат устройствени условия за свободно застрояване разположено на нормативно определените разстояния от границите на имота. Предвижда се с ПЗ да се изработи с ограничителни линии на застрояване разположени по такъв начин, че да е възможно бъдещото разделяне на имота за обособяването на нови 14 имоти за застрояване организирани около нов вътрешен обслужващ път обособен от същия имот.

Предвидените устройствени показатели – плътност на застрояване до 20%, коефициент на интензивност на застрояването до 0,5 и процент на озеленяване – минимум 60% и височина на застрояването Н до 7 метра отговарят на изискванията за зона Ос.

Предстои на 22 април общинските съветници в Русе да одобрят задание за проектиране и разрешат изработване на план за застрояване. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари