Ваденето на катастрофиралия ТИР блокира движението по пътя Русе - Бяла за часове

6
Наложи се първо да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира
Наложи се първо да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира Видео: Русе Медиа

Наложи се първо да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира

Няколко часа продължи операцията по изваждането на катастрофиралия румънски тир, който се обърна снощи в дере на пътя Русе-Бяла. Той е пътувал от Букурещ за София, натоварен с 4-5 тона шоколадови изделия, но след десен завой водачът е изгубил управление, навлязъл е в насрещното движение и се е преобърнал, информира Русе Медиа.

От 10 часа започна подготовката на терена, преди да бъде извикана техника за изваждането на камиона. Първо се наложи да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира, както и крайпътни храсти и дървета. На място по обед бяха извикани две машини – от Хасково и от Бяла, които да издърпат тежкотоварното превозно средство. Наложи се около 14 часа пътят в участъка на инцидента да бъде затворен, докато трае операцията.

Припомняме ви, че инцидентът е станал в тъмната част на денонощието. Светлините на обърнатия камион били забелязани от патрул на полицията от Бяла, който е извършвал обход заради зимната обстановка. Шофьорът е бил заклещен в кабината, но полицаите са го извадили и са му оказали помощ. На място е бил извикан и екип на пожарната. За щастие водачът не е пострадал.

Причините за катастрофата се изясняват, а на шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари