В зоопарк дразнят тигър с тояга, за да реве за снимки

1

Зоологическа градина в Тайланд предизвика възмущение, след като в интернет се появи видеоклип, който показва как на служители от персонала многократно сръчква с тояга тигър, за да предизвика изреваване от животното, за да станат по-атрактивни снимките, които правят туристи.

Случилото се поднови критиките на прословутата красота на животновъдната индустрия в кралството, пише БГНЕС.

Клипът, който е събрал повече от един милион гледания, след като беше публикуван в понеделник, показва, как в зоопарка в Патая служител ръга с тояга по муцуната окован с верига тигър, докато туристите позират край животното или дори го яхват, за да си правят снимки.

"Този тигър бива цапардосван по цял ден, стотици пъти на ден, така че да реве заради снимките с туристите", пише Едуин Уик, основателят на Wildlife Friends Foundation Thailand, който е заснел видеото и го е публикувал на Facebook.

Говорител на зоологическата градина (The Million Years Stone Park and Pattaya Crocodile Farm), заяви пред АФП, че служителят, хванат в кадър в скандалното видео, е прехвърлен на друга работа след станалото."Собственикът, който обича животните, няма да позволи на персонала да наранява животните".

Приходите от туристите и съблазънта от снимки с животното са доходоносни за туристическия отрасъл в Тайланд, където възможностите за яздене на слонове и използването на тигри за домашни любимци са достъпни срещу съответната цена.

Уеб сайтът на зоопарка в Патая показва снимки на бели тигри, мечки, камили, елени и други екзотични животни. Също така рекламира ежедневно шоу, по време на което човек се бори с голи ръце с големи крокодили.

"Ние вярваме, че правенето на селфита с диви животни трябва да бъде напълно спряно", каза Уик пред АФП, като добави, че такова поведение също е рисковано за хората."Всяка година стотици хора се ухапват или опипват в подобни ситуации".

През 2016 г. Тайланд влезе в световните новини, след като полицията нахлу в неговия скандален Храм на тигъра, туристически обект, срещу когото има обвинения за връзки с незаконната търговия с диви животни.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари