В Загреб дрънкаха с тенджери и тигани в знак на протест

2
Жителите на хърватската столица изразиха недоволството си от управлението на кмета по време на криза
Жителите на хърватската столица изразиха недоволството си от управлението на кмета по време на криза Видео: Telegram.hr

Жители на хърватската столица Загреб дрънкаха снощи с тенджери и тигани от прозорците и балконите си в знак на протест срещу столичния кмет Милан Бандич, недоволни от начина, по който той управлява града в условията на пандемията от Ковид-19 и земетресението от 22 март, съобщава агенция "Хина", предава БНР.

Протестът бе организиран от гражданското сдружение "Загреб те призовава". Жителите на хърватската столица бяха призовани да изразят недоволството си от управлението на кризата в продължение на 5 минути в 19:00 ч. местно време от прозорците и балконите си. Според гражданското сдружение кметът Милан Бандич не се справя със ситуацията.

"Неговата арогантност и безочливост достигнаха своята кулминация. В тези трудни времена, когато доброволци, асоциации и местни инициативи се надпреварват с времето, за да помогнат на града, кметът им обръща гръб", заявиха организаторите на протеста и призоваха за оставката му. "Вие сте най-голямото бедствие, което се е случвало на Загреб", посочиха от сдружението.

По данни към петък общият брой на заразените с коронавирус в Хърватия е 1079 души. Смъртните случаи от Ковид-19 в петък бяха осем, а днес агенция "Хина" съобщи за нови четири жертви в източния град Осиек. Агенцията все още не е съобщила данни за цялата страна към днешна дата.

На 22 март хърватската столица преживя земетресение с магнитуд 5,5. Ранени бяха най-малко 27 души и бяха нанесени големи материални щети. Петнайсетгодишно момиче, ранено при труса, почина по-късно в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари