В Турция провеждат местни избори

0
За първи път ще гласуват над 1 000 000 младежи
За първи път ще гласуват над 1 000 000 младежи

За първи път ще гласуват над 1 000 000 младежи

В Турция започна гласуването на местните избори.

Изборите започнаха в 7:00 ч. в 32 окръга в Източна и Югоизточна Турция и ще продължат до 16:00 ч., предава БТА. В останалите части на страната изборите започнаха в 8:00 ч. и съответно ще продължат до 17:00 ч.

Във връзка със сезонните условия и времето, в което слънцето залязва, Висшата избирателна комисия на Турция взе решение изборите в 32 окръга в страната да започнат с час по-рано.

На изборите могат да гласуват общо 61 441 882 избиратели. За първи път ще гласуват 1 032 610 младежи.

В изборите ще участват кандидатите на 34 политически партии, а в страната ще бъдат разкрити над 206 хиляди избирателни секции. Ще бъдат избрани кметове на 81 окръжни центрове, както и на 973 по-малки градове и над 50 хиляди кметове на общини.

Най-много са кандидатите за кметския пост в мегаполиса Истанбул - 49. Броят на кандидатите за мястото на градоначалник в столицата Анкара е 24. Очаква се изключително оспорвана надпревара за кметското място в Истанбул между сегашния градоначалник и отново кандидат на основната Народнорепубликанска партия (НРП) Екрем Имамоглу и между кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Мурат Курум, както и в столицата Анкара между настоящия кмет Мансур Яваш (от НРП) и кандидата на ПСР Тургут Алтънок.

Общо 594 хиляди служители на силите за сигурност ще осигуряват безопасността на местните избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари