В Ценово се събраха на празник пенсионери от Русе и Бяла

0

С „Молитва за България“ започна срещата на представители на пенсионерски клубове от Русе, Бяла и Ценово.

Празникът, посветен на Международния ден на възрастните хора, продължи повече от четири часа с много приятни изненади и емоции, с песни, музика и танци, с голяма доза добро настроение. Въпреки побелелите коси участниците с достойнство показаха, че не им липсва желание да се веселят, че могат да се шегуват, а кръшните хора и ръченици кипват за секунди кръвта им.

По традиция домакините от Ценово посрещнаха гостите си с китка здравец и питка с шарена сол. Хората от третата възраст от Бяла и Русе посетиха и поседнаха за кратък отдих в парковата зона в центъра на Ценово. Не липсваха и желаещи, които да изпробват уредите за стрийт фитнес по алеите. Секретарят на общината Мария Найденова след радушното „Добре дошли в Ценово  и честит празник“ разказа историята за изграждането на парка. В сградата на читалището участниците в празника разгледаха експозицията, посветена на фолклорния събор „Ценово пее и танцува“ и се запознаха с богатия културен календар и творческите изяви на самодейните състави. Внушителната група сведе глави в едноминутно мълчание и поднесе венец и цветя в знак на признателност на Мемориала на загиналите във войните ценовчани. Местният краевед Иван Томов разказа за богатата история на Ценово.

По повод 1 октомври възрастните хора получиха поздравителни адреси от председателя на Общинския съвет  Галина Георгиева, а секретарят на общината Мария Найденова отправи пожелания за здраве и бодър дух от името на кмета на Ценово д-р Петър Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари