Пенсионери от Ценово се веселиха за Първа пролет

1

Пенсионери от пет населени места в община Ценово се събраха, за да отбележат настъпването на Първа пролет.

Хората от третата възраст показаха, че могат да се веселят, да се шегуват, че не са загубили през годините младежкия си дух. Залата се оказа тясна, за да побере желаещите да се включат в празника. Продължилото няколко часа празненство премина с много танци, конкурси, викторини и томбола.

Специален гост на тържеството беше кметът на община Ценово д-р Петър Петров. Той се обърна към хората с посребрели коси с думите: „Пожеланията за здраве, щастие и дълголетие всеки от вас ги е чувал неведнъж. Но в днешния ден, когато сме се събрали да отбележим настъпването на пролетта, когато природата се възражда за нов живот, те имат своеобразна символика, заредени са с много положителни емоции“. Градоначалникът връчи специална награда на Румяна Иванова – ръководител на Детска вокална група „Славейче“ за постигнатите изключителни резултати на национални музикални форуми. Участниците в празника получиха поздравителен адрес и от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

 По традиция хората от третата възраст разкриха талантите си в различни области. От всеки пенсионерски клуб беше излъчен по един представител, който се включи в конкурса за най-добър изпълнител на народна песен. Повече от десет двойки участваха в надпреварата за най-добри танцьори Те демонстрираха уменията в надиграването по ръченица, танго и валс.  С бурни аплодисменти бяха изпратени изпълненията на местната поетеса Пенка Петрова, която рецитира стихове, посветени на родното място. Всички се включиха в томболата с награден фонд от най-необходимите пособия за всяко домакинство.

В продължение на няколко часа доброто настроение се поддържаше от изпълненията на оркестър „Карамановски ритми“, които не оставиха нито за минута присъстващите да скучаят като редуваха популярни народни песни и естрадни хитове от близкото минало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари