В САЩ започна доставката на първите дози на ваксината на "Модерна"

0
Очаква се поставянето на дългоочакваните ваксини да започне утре
Очаква се поставянето на дългоочакваните ваксини да започне утре Снимка: iStock

Очаква се поставянето на дългоочакваните ваксини да започне утре

Първите доставки на втората антиковидна ваксина, разрешена за употреба в САЩ - ваксината на "Модерна", потеглиха днес от фабрика в района на Мемфис, щата Тенеси, предаде Асошиейтед прес.

Очаква се поставянето на дългоочакваните ваксини да започне утре, само три дни, след като Агенцията за храните и лекарства одобри използването на препарата, посочва БТА.

Според експерти по обществено здраве ваксините са единственият начин за спиране на бързото разпространение на коронавируса. В САЩ ежедневно с положителен резултат за вируса са около 219 000 души, а починалите от болести, предизвикани от него вече са 314 000.

Първите доставки на ваксини - и на Пфайзер/Бионтех, и на Модерна, са главно за здравни работници, персонала и обитателите на домовете за възрастни, каквато бе препоръка на експертна комисия. За масово ваксиниране на населението достатъчно ваксини ще има едва през пролетта. Затова експертите периодично решават с кои групи да продължи ваксинирането. Предполага се, че следващи ще бъдат служителите "от първа линия" като шофьорите на автобуси, продавачите в магазините за хранителни стоки и други, изпълняващи по-важни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари