В САЩ арестуваха висш мениджър на руската компания "Новатек"

0
Федерален съд е повдигнал срещу бизнесмена обвинение за неплащане на данъци
Федерален съд е повдигнал срещу бизнесмена обвинение за неплащане на данъци Снимка: Ройтерс

Федерален съд е повдигнал срещу бизнесмена обвинение за неплащане на данъци

В САЩ арестуваха топмениджър от руската компания "Новатек" - един от най-големите руски производители на природен газ, съобщи VoA, цитирана от News.bg.

Става дума за заместник-председателя на управителния орган на компанията - Марк Джитуей, който е обвинен в укриване на данъци в размер на 93 милиона долара. В съобщение на американското министерство на правосъдието се уточнява, че той е задържан в сряда във Флорида.

Уточнява се, че федерален съд във Форт Майерс, Флорида, е повдигнал срещу бизнесмена обвинение за неплащане на данъци. Той живее във Флорида и има двойно гражданство - американско и руско.

Според обвинителния акт, през периода от 2005 г. до 2016 г. Джитуей е прилагал престъпна схема, като е укривал от американската страна данъци, както и факта, че контролира значителни активи под офшорна юрисдикция. Той не е декларирал доходи в размер на милиони долари и не е плащал дължимите данъци.

Засега няма коментар от страна на бизнесмена, нито на кампанията "Новатек", чийто финансов директор е бил той от с 2003 г. до 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари