Приходите на Русия от петрол и газ са скочили с 80%

1
Увеличението е главно заради нарастващите цени на петрола
Увеличението е главно заради нарастващите цени на петрола

Увеличението е главно заради нарастващите цени на петрола

Приходите от петрол и газ на Русия през февруари 2024 г. са се увеличили с над 80% в сравнение със същия период на миналата година и надхвърлиха 10 млрд. долара. Увеличението е главно заради нарастващите цени на петрола, съобщи Bloomberg.

През февруари Русия е платила 127,9 милиарда рубли субсидии на нефтопреработвателите за продажба на дизелово гориво и бензин на вътрешния пазар. Плащанията, които обикновено намаляват приходите от петрол, частично компенсираха рафинериите за разликата между цените на моторното гориво на местно ниво и в чужбина. Освен това тази година Москва премахна износните мита върху петрола, което се отразява в приходите от февруари. Успешната политика на регулиране на петролния и газовия сектор допринесе за ръста на бюджетните приходи, отбелязва Bloomberg.

Министерството на финансите съобщи по-рано, че приходите от данъка върху горивото през миналия месец са се увеличили до 945,6 милиарда рубли. Данъците върху петрола бяха изчислени, като се използва средната цена на петрола Urals, основният експортен клас, на 65 долара за барел, спрямо 50 долара преди година. Приходите от износ на петрол и петролни продукти, които представляват 84% от общите приходи от въглеводороди, са се увеличили повече от два пъти на годишна база.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Разпутин
    Приходите са в копейки не в рубли извинете за двете десетични запетаи
  • 0
    8
    До 7:
    Проста-та алармира? Ма вЕрно си проста и алармираш!
  • -5
    7
    До знаещия
    Сигурно от Ганкиното кафене пред панелката от беседата с наборите от село го знаеш ти международното положение, дъртьо. Най-добре да знаеш все още пътя до тоалетната, че простата алармира.
  • 1
    6
    знаещ
    И какво се оказа Европа пусна газ на оная работа на Путин крайно време е българите да разберат че без Русия България не може
  • 6
    5
    егати,
    то не остана вече с какво да ги санкционират, а пък те още шават, воюват, че и търгуват! Кой бърка не знам, Бай Лопа ми дъската още преди три години рече че ще ги фалира, те си вдигат БВП-то, абе сбъркана работа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари