В Русе се проведе първият 24-часов ултрамаратон

0

Ултрамаратонът „Дунав 24 ч. бягане“ приключи с върхово световно постижение

Днес на Градския стадион в Русе завърши ултрамаратонът „Дунав 24 ч. бягане“. Той стартира вчера и бе открит от заместник-кмета Златомира Стефанова. В състезанието се включиха над 80 участници от 5 държави - България, Румъния, Франция, Ирландия и Украйна. Организатор на спортния форум са ултрамаратонецът Вихрен Иванов и Спортно лекоатлетически клуб „Дунав“ с подкрепата на Община Русе.

Русе е горд, че посреща толкова подготвени атлети, които с толкова голямо желание пребориха себе си и надскочиха досегашните си резултати“, сподели кметът Пенчо Милков, награждавайки победителите. Той изказа своята благодарност за организацията на събитието и към множеството участници и доброволци, станали съпричастни с него.

Ултрамаратонът е първият за България, който се провежда на писта. Дисциплините, в които се състезаваха атлетите, бяха индивидуално 6, 12 и 24 часа. Имаше засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели по 2 ч.

По време на ултарамаратона бе постигнато и върхово постижение – Андрей Габриел Айленей избяга 268 км. и 95 м. в рамките на 24 ч., което е второ в света за годината. Специална награда бе дадена и на тримата русенски доайени, които направиха щафетно бягане в категорията „50 +“. Тяхната обща възраст бе 214 г., като те са добре познати сред русенските бегачи.

Всички резултати от ултрамаратона „Дунав 24 ч. бягане“ можете да видите тук - https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/OTTSNRVR-2147483654/Sessions/OTTSNRVR-2147483654-1073741831

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Някой да направи улиците
    Някой да направи улиците
  • 4
    1
    Комшийката
    Пенджата и там лий бил, идиото?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари