В Русе създадоха специално звено за борба с телефонните измамници

1
Вътрешният министър разкри как ще се противодейства срещу престъпниците
Вътрешният министър разкри как ще се противодейства срещу престъпниците Снимка: БГНЕС / Архив

В областните дирекците в Русе и Велико Търново и Плевен са обособени самостоятелни звена за противодействие на телефонните измами.

Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг за Управленската програма на правителството в частта „Обществен ред и сигурност“, предаде Агенция „Фокус“.

Министър Радев уточни, че именно там е концентриран криминалният контингент по линия на телефонните измами. Министърът на вътрешните работи поясни, че ефективното противодействие на престъпните структури, специализирани в извършването на телефонни измами, е друга мярка на МВР от управленската програма.

„С оглед на предприемане на целенасочени и концентрирани действия на този вид измами, с моя заповед в началото на 2017 г. в Главна дирекция „Национална полиция“ е сформиран самостоятелен отдел „Измами“, каза Радев. Министърът обяви, че предстои сформиране на съвместна работна група от представители на прокуратурата, Главна дирекция „Национална полиция“ и Националната следствена служба, която ще извърши задълбочен анализ и трябва да предложи ефективни мерки за противодействие на телефонните измами. Министър Радев обърна внимание, че вече от МВР са влезли в тесни връзки с партньорите си в Румъния, откъдето са купувани симкартите от престъпниците. „Надяваме се, те да бъдат все по-заинтересовани да ни помогнат“, допълни министър Радев.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари