Девет телефонни измамници се изправят пред съда

1
Престъпна група нанесла за две години вреди на стойност над 1 милион лева
Престъпна група нанесла за две години вреди на стойност над 1 милион лева

Девет телефонни измамници от Горна Оряховица се изправят пред съда.

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт за участие в организирана престъпна група за телефонни измами, нанесла за две години вреди на стойност над 1 милион лева. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, предаде Кис 13.

 

Участниците в групата бяха задържани на 18 април тази година в Горна Оряховица, София и Букурещ по време на координирани действия по разследването на Специализираната прокуратура, Главна дирекция "Национална полиция", Областната дирекция на МВР във Велико Търново и румънските полицейски и съдебни органи.

Събраните доказателства показаха, че групата е започнала престъпната си дейност в началото на 2017 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите на всеки от участниците. Жертвите били въвеждани в заблуждение, че полицията разследва опит за измама, като за залавянето на престъпниците, трябвало да им се дадат исканите пари или златни накити, които след това щели да се върнат на собствениците. Тъй като групата се разрастнала, от съображения за сигурност, част от дейността й била изнесена в Румъния, където била изпращана и печалбата от престъпната дейност.

 

Припомняме, че на 8 май Румънските власти предадоха задържаните на тяхна територия участници в престъпната група за телефонни измами на ГКПП Дунав мост при Русе. Петимата – на възраст от 24 до 36 години, бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система на основание издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари