В Русе работи подпомагащ център за преброяване

0
Русенци имат още една опция за преброяване -  на ул. "Църковна независимост" 18
Русенци имат още една опция за преброяване - на ул. "Църковна независимост" 18

Той се намира на ул. "Църковна независимост" 16, ет. 11 и работи от 9:00 до 18:00 часа

Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който иска да се преброи електронно, но няма възможност да го направи сам вкъщи, може да посети центъра.  Там ще му предоставят таблет или компютър, за да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, но да не чакат преброител у дома, също са добре дошли, призоваха от НСИ. Адресите на центровете можете да видите тук, повечето от тях работят и в почивните дни.

За десет дни, от откриването на подпомагащия център в сградата на НСИ до днес, само в него са преброени 511 души. Към 6.00 ч. днес електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 домакинства в цялата страна, съобщи НСИ.

По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са жените. Най-много регистрации са направили хората между 40 и 49 години, като 60% от  тях са на жени. Следва групата на хората между 30 и 39 години, а на трето място е възрастовата група 50 - 59 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Да пусна ли телевизора, да чуем новините?
- Пусни го! От терасата го пусни!

Харесай Дунавмост във Фейсбук