В Русе обсъдиха бъдеща коалиция ЕНП – СДС и ГЕРБ

0
Сините се обединиха около евентуално включване в надпреварата на предстоящите избори във формата ЕНП – СДС и ПП“ГЕРБ“ в коалиция
Сините се обединиха около евентуално включване в надпреварата на предстоящите избори във формата ЕНП – СДС и ПП“ГЕРБ“ в коалиция Снимка: Днес плюс

Националният съвет на сините се събра днес с цел обсъждане на важните въпроси по предстоящите избори

Участие взеха председателят на СДС Румен Христов, евродепутатът Александър Йорданов, главният секретар Илия Лазаров, проф. Антоанета Христова и други от управлението на Съюзът на демократичните сили. Това пише Геновева Михайлова за Днес плюс.

Варненската делегация бе представена от областният председател на СДС-Варна Д-р Янко Станев, председателят на Общинската структура Желез Железов, областният секретар Юрий Колев, представителят на СДС за Североизточна България Валентин Станев и председателят на районната структура на район „Владислав Варненчик“ и заместник – председател на общинската структура Антон Чанев.

Темата на днешното събиране на управленската структура на партията бе актуалната политическа обстановка в страната, настояща и бъдеща коалиционна политика, целите, които партията си поставя за идващите парламентарни избори.

Събранието откри проф. д-р Антоанета Христова, а след нея думата взе евродепутатът Александър Йорданов. Сините се обединиха около евентуално включване в надпреварата на предстоящите избори във формата ЕНПСДС и ПП“ГЕРБ“ в коалиция.

Управлението на СДС прие единодушно председателят на съюза Румен Христов да проведе преговори за предстоящите парламентарни избори със десни и дясно-центристки политически партии, с приоритет членуващи в Европейската народна партия.

СДС ще работи за обединение с близки по идеология партии и партийни формации, което да получи най-висок резултат на парламентарните избори за да постигне четири цели, възможни само при управление на десницата.

Едно от решенията, бе да се гарантирана членството на България в НАТО и ЕС и влизане в Еврозоната. Второто решение също бе радушно прието от седесарите, а именно да се задълбочи европейската и атлантическа интеграция на България, в което се има предвид довъоръжаване на българската армия с правилните оръжия и правилните решения.

Последното решение, което СДС взе е да се работи по посока на увеличаването на доходите посредством икономически растеж удвояване на БНП ( брутния национален продукт) ускоряване на реформите във сферите на правосъдието, здравеопазването и образованието. По предложение на варненската организация, бе добавено и местното самоуправление.

Сините приеха единодушно целите на партията.

Според областният председател на СДС- Варна д-р Янко Станев, това е единственият и логичен формат за престоящите изключително важни избори за България. Той ясно подчерта, че в момента СДС трябва да е много здраво стъпало на земята и не е време за илюзии.

„С лъжа се стига далеч, но няма връщане от там повече. Това е политиката на психодесните. Никога няма да се върнат от там, където отиват. Там не е дясно. Но това е пътят. Това е реалния път. По кой друг път да тръгнем? Аз не се страхувам да кажа, че на избори ще се явим във формата ЕНП. Друг е въпроса, че ние нямаме значение, няма значение какво мисля аз, какво мисли областния председател на Пловдив или друг град. Тук има значение развитието на СДС. За сериозна работа, трябват сериозни хора. Сериозно ли ще звучим или ще подходим несериозно? В политически план точно и ясно, предлагам малко по-ясна и категорична позиция“, заяви той на обсъжданията по време на форума.

По думите му, всеки в залата е наясно с проблемите в страната и в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари