В Русе може да бъдат открити 5000 работни места

0
Годишно в България се шият по около 3 млн. мъжки костюма
Годишно в България се шият по около 3 млн. мъжки костюма

Русенски фабрики за облекла канят германски експерти в областта на текстила. „В Германия има много свободна работна ръка в тази промишленост, тъй като тя бе „изнесена“ в други страни. Така хора с 30-40 години стаж останаха без работа. Има и много висококвалифицирани пенсионери, които са добре дошли у нас“, каза собственикът на марката „Ричмарт“ Мартин Йорданов.

Русе е едно прекрасно място. Заплатите ни може да не са като тези в Германия, но тук животът е топъл, има хубава бира и кебапчета“, допълни Йорданов.

Вече са подготвени 200 000 брошури за предимствата на крайдунавския град, който може да даде хляб на около 5000 европейци.

Бизнесменът посочи, че не бива да се подценяваме. „Ние не сме второ качество хора. Тук в момента са най-модерните фабрики за мъжки облекла. Годишно се шият по около 3 млн. костюма, обличаме едни от най-влиятелните хора по света“, каза предприемачът.

Според представителя на „Мен фешън клъстер“ Деан Манов ще се използват всички канали за привличане на работна ръка - германските бюра по труда, участието в изложения и други. Авторите на идеята са в контакт и с германската организация на пенсионираните експерти „Сениор експертен сервис“ (СЕС).

Проблемът е, че специалистите в сферата на облеклото в тази организация са малко, коментира идеята шефът на „Пирин текс“-Гоце Делчев Бертрам Ролман. Той потвърди, че в Германия има работна ръка, но оферти трябва да се пускат в бюрата по труда. Ръководните кадри струват пари.

„Чувам, че в Русе наистина търсят мениджъри. Предлагат се дори заплати до 8000 лв. За един човек, който може да управлява 400-500 души, това е нормално“, каза Ролман. Средната работна заплата на шивачките в сектора е около 700 лв.

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари