В Русе имало и регулировчици?

1

Днес, на едно от възловите кръстовища в Русе, двама регулировчици надуваха свирки

Днес 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя.  На този ден се провежда операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

И Русе, като един виден европейски град се включи в новата инициатива. В целия град гъмжи от патрулни екипи на МВР, а на едно от най-натоварените кръстовища край „Пантеона“, засякох две „бели лястовици“!

Шегувам се! Засякох двама регулировчици, защото Европейския ден без загинали на пътя съвпадна с профилактиката на светофарите. Дали щяха да бъдат там при други обстоятелства?

Иначе от страни личеше, че знаят какво вършат с палките и свирките, които надуваха. Почувствах се, горда от факта, че малко, по-малко започваме да приличаме на „европейски град“, защото в един такъв град, регулировчици има, дори когато е час пик.

Ще ми се да мисля, че всеки път, когато русенско кръстовище се окаже без светофари, ще има пътен полицай, който да се погрижи за шофьорите, но едва ли.

На 8-ми септември т.г. /тогава нямаше акции/ улиците „Рила“, „Панайот Хитов“ и „Борисова“ останаха без светофарна уредба и ни един регулировчик не се вясна да помогне. Може би тези улици не са натоварени, а и нямаше акция, така че....

Важното е, че днес поехме инициативата!

Шофирайте внимателно и пазете пешеходците!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари