Резултати от проведената в Русенско "широкообхватна" спецоперация

1
Шофьорите се отклоняваха за проверка към инспектори от различни институции
Шофьорите се отклоняваха за проверка към инспектори от различни институции Снимка: Русе Медиа

Шофьорите се отклоняваха за проверка към инспектори от различни институции

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол” се проведе вчера в Русе с участието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе, и от териториалните структури на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите.

Проверките се извършиха на сформиран КПП /на вход-изход на гр. Русе/ на главния път Русе - Бяла, където шофьорите се спираха и отклоняваха за проверка към инспектори от различните институции за отношение по компетентност, съобщават от ОДМВР - Русе.

В рамките на три часа - за времето от 9:00 часа до 12:00 часа са проверени 34 МПС, от които влекачи с полуремаркета - 9, товарни автомобили - 14 и леки автомобили - 11; проверени са общо 70 лица и са извършени 34 проби за алкохол на водачите на МПС.

При проверките на влекачите с полуремаркета е използван мобилен кантар, като не е установена претоварена композиция. Констатирани са 3 броя технически неизправности, като за това са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение.

По отношение на водачите и пътниците: връчени са 14 електронни фиша, съставени са 3 фиша на водачи на МПС и 1 на пътник. Установено е едно нарушение от водач на товарен автомобил с молдовска регистрация, който не е заплатил маршрутна карта и му е съставен акт от служителите на Национално ТОЛ управление.

Служителите от Национална агенция по приходите не са констатирали нарушения от тяхната компетентност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари