В Румъния строят най-голямата база на НАТО в Европа

2
Обектът ще се простира на почти 3000 хектара в окръг Констанца
Обектът ще се простира на почти 3000 хектара в окръг Констанца Снимка: NATO Force Integration Unit Romania

Обектът ще се простира на почти 3000 хектара в окръг Констанца

В Румъния започна строителството на най-голямата в Европа база на НАТО, която ще може да побира над 10 000 военни, съобщава Euronews.

Обектът ще се простира на почти 3000 хектара в окръг Констанца и ще е на основата на съществуващата авиобаза на НАТО "Михаил Когелничан". Стойността на проекта е 2.5 млрд. евро и включва в себе си писти, оръжейни платформи, хангари за военни самолети, както и училища, детски градини, магазини и болница.

"Базата ще стане най-важната постоянна военна структура на НАТО в непосредствена близост до Украйна. Хайде да не се заблуждаваме, че този конфликт ще приключи през 2025 или 2026 г. Това е дългосрочен конфликт", коментира румънският експерт Дорин Попеску.

Междувременно стана ясно, че 50 украински пилоти на F-16 ще бъдат обучени в Румъния. Те ще пристигнат в базата във Фетещ, разположена близо до река Дунав, през лятото. Президент Клаус Йоханис е разрешил транзита на определени оръжия за Украйна, както и обучението на украинските военни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    СвръхАз
    въЗпитавайте.
  • 0
    14
    СвръхАз
    Браво! Само така! Обичайте България..Обичайте другите, Обичайте себе си! Стига с тая посъвмстна простотия, омраза и жлъч! Бъдете усмихнати и умни! Въспитавайте мъдро децата! това е крачка към успеха.
  • 1
    13
    Името Му е Прокоба.
    Аз съм българин. Живея в България, обичам я, макар че става все по - трудно да го правя заради такива като №10, много съм далеч от русофилията, обаче ВИЕ неуважаеми "веротлантици", точно ВИЕ мразите и България и Европа. ВИЕ требе да си ходите, там, зад голямата локва, при любимия ВИ Бидон, при чернилките и педалските паради. Там ВИ е мястото. Убеден съм, че когато ВИ сритат по изборите и тук и в Европа, със сигурност ще искате дасе затичате към Щатите. Само не знам как ще се оправяте с местните там, щото белите, хетеросексуални американци в повечет ослучаи са добре въоръжени и преливат от любов към такива като ВАС, така че "Гуд лак", "Феъруел" и не се връщайте...ако може. Впрочем много от ВАС и бездруго спамят оттам, но за тях важи същото както и за тия които искате да побегнете натам....
  • 0
    12
    НАТО и ЕС
    Ето още един от никовете ми, дано ми платят двойна надница, че иначе лошо
  • 1
    11
    РазПуткин
    Събирам пари за операция за смяна на пола, затова троля с няколко десетки никнейма, но понеже съм ДеБилна ПеПеруга, не мога да си разнообразя репертоара и веднага се познава, че съм аз
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари