В Полша откраднаха една и съща Tesla два пъти за един ден

0
Тази история спокойно може да стане сюжет на криминален филм
Тази история спокойно може да стане сюжет на криминален филм

Кросоувърът Model X се оказа издирван в Швеция

Тази история спокойно може да стане сюжет на криминален филм. Тя започва в Швеция, за да приключи в Полша, а главният герой в нея е кросоувърът Tesla Model X.

Електромобилът пристига с кораб в град Гданск, където полските митничари първоначално не разбират, че той е откраднат и съответно издирван в Швеция. Престъпниците са решили, че е по-безопасно до го изпратят в контейнер в Полша. Кросоувърът е свален на пристанището, откъдето само няколко часа по-късно изчезва, пише automedia.bg.

Предприето е мащабно издирване на колата и тя бързо е намерена в покрайнините на града. Крадците обаче успяват да се измъкнат от полицейското преследване. Електрическият кросоувър е поставен под охрана на паркинга на граничното поделение, но това не притеснява престъпниците. През нощта те отмъкват отново колата, като предварително изрязват дупка в оградата, през която я прекарват.

Охраната на паркинга забелязва крадците и дори стреля по тях, но не успява да ги спре. Полицията реагира бързо и блокира основните пътища около Гданск. В крайна сметка кросоувърът отново е открит, изоставен на обществен паркинг. 

Започва разследване, което установява, че електромобилът е откраднат в Швеция и се издирва от полицията в тази държава. Двама от участниците са арестувани в Гданск, а други двама все още се издирват. 

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари