Шведско студио разработва впечатляваща серия от суперавтомобили

1

Koenigsegg e името на шведско дизайнерско студио, което разработва впечатляваща серия от суперавтомобили.

Специалистите на компанията вече привлякоха вниманието на любителите на високите скорости към иновативните си концепции. Водещ акцент в стратегията на Koenigsegg е не само разработката на автомобили с футуристичен дизайн, но също и такива, които не са вредни за околната среда. Преминаването към електрически двигатели в предстоящите им модели ще е свързано и с редуцирането на цената, предаде SlashGear, сподели digital.bg.

Това е доста важно за бъдещето на Koenigsegg, тъй като предходния им автомобил от висок клас Agera DS се продаваше в ограничени бройки за над $2 млн. Една от причините е уникалният дизайн, но също така фабриката на компанията е в състояние да произвежда не повече от 20 броя на всяка календарна година. Клиентите им, обаче имат достъп до спиращи дъха автомобили, които освен дизайна си впечатляват със своя интериор, а редица от частите им са сглобени ръчно от инженерите на Koenigsegg. Toзи елемент на ексклузивност досега бе ключов за бизнес стратегията им.

От компанията планират да намалят осезаемо цената на следващия си модел 2020 Koenigsegg, като първоначалните планове са да не надхвърля €1 млн. От своя страна тази стойност е два пъти по-малка, в сравнение с предходния автомобил на компанията. Успоредно с това шведският производител изрази увереност, че ще може да увеличи значително капацитета си и да произвежда стотици бройки на всеки 12 месеца. Новият модел на Koenigsegg няма да отделя никакви вредни емисии в атмосферата, въпреки мощността от над 1500 конски сили.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари