В ОУ „Тома Кърджиев“ вече има устройство за деца в инвалидни колички

1

Инициативата е на съветник от местния Общински съвет

В ОУ „Тома Кърджиев“- Русе се проведе демонстрация на специализирано устройство за изкачване на стълби за деца със специални образователни потребности. В учебното заведение се обучават две деца в IV и V клас с ограничена подвижност, които вече ще могат да посещават учебните часове без затруднения с изкачването на стълби.

Специалното съоръжение има товаропоносимост до 180 кг. и се захранва с батерии, като с едно зареждане могат да бъдат изкачени 400 стъпала. Направена бе демонстрация как се работи с инвалидна количка, която с лекота беше качена на втория етаж. Устройството за изкачване на стълби гарантира безопасното придвижване на децата из по-трудно достъпните места на училището, като разполага и с автоматична спирачка.

За Община Русе е приоритет осигуряването качествено образование за всички деца. Администрацията се заема със задачата да търси възможности за изграждане на асансьори в учебните заведения, с които да се гарантира в пълна степен предоставянето на равни възможности за всички ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари