По 20 деца в смесени яслени групи в Русе от юни

0
​Увеличава се капацитетът на смесените яслени групи, решиха общинските съветници
​Увеличава се капацитетът на смесените яслени групи, решиха общинските съветници

Увеличава се капацитетът на смесените яслени групи в някои от детските ясли в Русе. Това ще бъдат Детска ясла №1, Детска ясла №4, Детска ясла №8, Детска ясла № 9, Детска ясла №12 и Детска ясла №15.

Това решение взеха общинските съветници днес на своето 22-ро заседание.

На територията на Община Русе функционират 9 общински детски ясли с разкрити 34 смесени дневни групи към тях, като всяка от тях се посещава от 8 до 16 деца. С приетото решение броят на децата се увеличава на 20.

Оказва се, че много деца остават неприети в детските заведения.

Съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски ясли на територията на община Русе класиране и прием на деца се извършва целогодишно при наличие на свободни места в детската ясла.

При направения анализ средногодишно при обявени свободни места и направено електронно класирането между 8 – 10 пъти в годината е установено, че извън класирането са останали 16 деца за Детска ясла №1, 20 деца за Детска ясла №4, 22 деца за Детска ясла №8, 21 деца за Детска ясла №9, 16 деца за Детска ясла №12, 18 деца и Детска ясла №15.

Посочените детски ясли отговарят на здравните изисквания съгласно действащата Наредба №26 на МЗ за устройството и дейността на детските ясли и детска млечна кухня, като материално-техническата им база към момента е обзаведена и оборудвана за отглеждане на „до 20 броя деца в смесена дневна група“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари