В община Ценово ще се изпълняват пет проекта по ПУДООС

0
Ще се облагородяват пространства в населените места, спортни площадки, дворове в учебни заведения
Ще се облагородяват пространства в населените места, спортни площадки, дворове в учебни заведения

Община Ценово спечели пет проекта с екологична насоченост, с които ще се облагородяват пространства в населените места, спортни площадки, дворове в учебни заведения.

Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, а мотото на конкурса е „Обичам природата и аз участвам“. За кандидатстването за финансиране от Община Ценово бяха подготвени общо 13 проекта. Стойността на одобрените разработки е около 30 000 лева.

На кметството в Долна Студена се предвижда да бъде отпусната сумата от 10 000 лева за облагородяване на района около съществуващата спортна площадка. За останалите четири проекта са предвидени по пет хиляди лева. Екологични инициативи ще се реализират в училищата в Ценово, Караманово и Новград. Нов облик ще придобие и пространството около Центъра за обществена подкрепа в Ценово. В дворовете на училищата ще се монтират пейки, кошчета за отпадъци, люлки и пързалки, ще се оформят привлекателни пространства с цветни лехи и трайни насаждения. В двора на Центъра за обществена подкрепа ще се извърши ремонт на беседката, ще се монтират вратички за мини футбол, малчуганите ще могат да спортуват с нови фитнес уреди, ще се закупят нови въртележки. До края на март трябва да се сключат договорите за финансиране на проектите с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, а предвидените дейности трябва да приключат най-късно до есента.

Вече са подготвени и списъците с доброволци по населени места, които ще оказват безвъзмездна помощ при почистване на работните площадки.

В последната сесия на ПУДООС бяха представени общо 853 проекта от кметства и 432 разработки от учебни и детски заведения от цялата страна. С петте проекта, които ще получат финансиране, община Ценово се нарежда на трето място в Русенска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари