Община Ценово стартира нов трансграничен проект

0
Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие
Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие

Община Ценово, в качеството си на водещ партньор, съвместно с  общините Хотареле и Гряка – Румъния, изпълнява проект „ТРАНСГРАНИЧНО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ЦЕНОВО – ХОТАРЕЛЕ - ГРЯКА СРЕЩУ ПРИРОДНИ РИСКОВЕ“. 

Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие с договор за безвъзмездна финансова помощ чрез Програма ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020 г. по Приоритетна ос 3: „Безопасен регион“, Специфична цел 3.1 „Подобряване на съвместното управление на риска в трансграничния регион“.

Общата стойност на проекта е 854 258,98 евро, от които 726 120.12 евро са от Европейския фонд за регионално развитие. Бюджетът на Община Ценово по проекта е в размер на 414 448,67 евро.

Главната цел на проекта е подобряване на съвместното управление на риска в района на трансгранично сътрудничество чрез учредяване на партньорство между трите общини Ценово, Хотареле и Гряка.

Основната целева група на проекта са жителите от населените места в общините, които наброяват 10 975 души.

Реализирането на проекта ще доведе до следните резултати: изготвяне на  обща стратегия за координация и ефикасни реакции на съвместното трансгранично партньорство; организиране на 3 кампании за повишаване на осведомеността, 3 кръгли маси и 3 обучения за опасностите и рисковете, мерките за тяхното смекчаване, управление и намаляване; закупуване на ново специализирано оборудване, което ще се използва за снегопочистване, опесъчаване, почистване на дренажни и напоителни канали, канавки, банкети и  отстраняване на трева и храсти; закупуване на тренировъчно оборудване за оказване на първа медицинска помощ.

Проектът се изпълнява за период от 24 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари