В Ню Йорк уволниха над 1400 общински служители, отказали да се ваксинират срещу COVID

0
Нашата цел винаги е била да ваксинираме, а не да уволняваме, заяви кметът на града
Нашата цел винаги е била да ваксинираме, а не да уволняваме, заяви кметът на града

914 от тях са служители на Министерството на образованието

Кметството на Ню Йорк уволни в понеделник над 1400 общински служители, които отказаха да си сложат ваксина срещу COVID-19. Те трябваше да получат поне една доза ваксина срещу коронавирус до 29 октомври 2021 г.

"Нашата цел винаги е била да ваксинираме, а не да уволняваме, а служителите на градската администрация се активизираха и изпълниха поставената пред тях цел", заяви кметът на Ню Йорк Ерик Адамс, цитиран от БГНЕС.

Сред 1 430-те уволнени работници 914 са служители на Министерството на образованието.

Около 9 000 души, които отказаха да получат ваксината, от ноември насам бяха в неплатен отпуск.

"Градските служители служеха на предната линия по време на пандемията и като се ваксинират, те за пореден път показват как са готови да постъпят правилно, за да защитят себе си и всички нюйоркчани", каза Адамс.

Според местните медии работниците, които са загубили работата си, представляват по-малко от 1% от общинската работна сила в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари