Белият дом развява бяло знаме пред пандемията

0
Съперникът на Тръмп за Белия дом демократът Джо Байдън използва това изказване, за да обвини президента, че е капитулирал в борбата с вируса, който е взел над 225 000 жертви в САЩ
Съперникът на Тръмп за Белия дом демократът Джо Байдън използва това изказване, за да обвини президента, че е капитулирал в борбата с вируса, който е взел над 225 000 жертви в САЩ

Шефът на кабинета на президента Доналд Тръмп Марк Медоус призна: „няма да контролираме пандемията“, а поне пет човека от екипа на вицепрезидента Майк Пенс са с положителен тест за коронавирус

В неделя Медоус направи необичайно откровено признание – че администрацията не възнамерява да овладее кризата с коронавируса, предава BG VOICE 

„Няма да контролираме пандемията“, каза Медоус, директно в интервю за CNN. Медоус изтъкна ролята на, по думите му, „смекчаващите фактори“ като намирането на ваксина и нови лечения, които да намалят смъртността. Запитан защо правителството няма да контролира пандемията, той отговори: „Защото това е заразен вирус“. 

Бившият твърдолинеен десен конгресмен от Северна Каролина направи това шокиращо изказване на фона на нови пикове на потвърдените случаи на COVID-19 и стремително увеличение на хоспитализациите в 38 щата.

Съперникът на Тръмп за Белия дом демократът Джо Байдън използва това изказване, за да обвини президента, че е капитулирал в борбата с вируса, който е взел над 225 000 жертви в САЩ.

„Това е честно описание на стратегията на президента Тръмп от началото на кризата: да размаха бялото знаме на поражението и да се надява, че вирусът ще си отиде, ако се правим, че го няма“, заяви Байдън.

 

Заразата продължава а върлува и в самия Бял дом – шефът на кабинета на вицепрезидента Майк Пенс и четирима души от най-близкото му обкръжение са с положителен тест. Само седмица и малко преди изборите, новият епидемичен взрив в Белия дом показва ясно провала на администрацията на Тръмп да овладее пандемията. Това става в момент, когато хоспитализациите в голяма част от Щатите рязко се увеличават, а броят на новите случаи за денонощие е на рекордни равнища.

Епидемичният взрив около Пенс, който председателства щаба за борба с вируса към Белия дом, също така подкопава аргумента на Тръмп, че страната „взема завоя“, както се изрази президентът на митинга си в Ню Хемпшър в неделя.

Той повтори това и в понеделник в Пенсилвания. Попитан от журналист защо се е отказал да се бори с пандемията.

„Не съм се отказал. Ние определено обръщаме страницата“, отвърна Тръмп.

Новото огнище на зараза в Белия дом е и напомняне за пренебрежителния подход на правителството на Тръмп към най-тежката здравна криза от век насам.

Макар и досега вицепрезидентът Пенс да дава отрицателни тестове, здравни експерти заклеймиха решението му да продължи с предизборните си обиколки из страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари