В НС е внесено писмо от Зеленски за това какво очаква от България

0
То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко
То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски

 Това потвърдиха пред БТА от пресцентъра на Народното събрание (НС). То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Писмото е следствие от разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски. Българска делегация посети Украйна миналата седмица. В писмото, депозирано в НС, се потвърждава, че Киев иска от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас, както и подкрепа за европейската интеграция на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Българка
    Този човек се е взел много на сериозно. "Господар на света", моли, реве, заповядва. Обижда се на Турция, че ще приема руски туристи. Хареса му да се въртят около него. Е няма да свърши скоро тази война. България не ти е длъжна, не се самозабравяй!
  • 9
    1
    българин
    Зеленогорски сякаш се има за господар на България. Помощта, която Киев иска от София е описана в пет точки: 1. Продължаване подкрепата за членство на Украйна в ЕС 2. България да продължи да оказва помощ за украинските бежанци у нас 3. Да съдейства за износ на украинско зърно през пристанище варна 4. Да съдейства износ на украински ток през българската енергийна мрежа 5. Ремонт на украинска военна техника в българските военно-ремонтни заводи 6. Продължаване доставките на хуманитарна помощ - в частност лекарства, дрехи и храни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари