В Мелитопол и Херсон са раздадени първите руски паспорти

1
Местни граждани, които са кандидатствали, получиха руско гражданство
Местни граждани, които са кандидатствали, получиха руско гражданство Снимка: Getty Images

В украинските градове Мелитопол и Херсон са издадени първите паспорти на местни граждани, които са кандидатствали и получили руско гражданство.

Това съобщават пред ТАСС в събота от руските военно-граждански администрации на Запорожка и Херсонска области (ЗО и ХО).

Днес в Мелитопол се състоя церемонията по издаването на първите руски паспорти, заяви Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация на ЗО, предава Агенция Фокус. По-рано той съобщи, че към 6 юни повече от 70 хиляди души в областта са подали молби за руско гражданство. Засега в региона има само един център за получаване на документи за регистрация на руско гражданство, той се намира в Мелитопол.

В навечерието на честването на Деня на Русия 23 жители на Херсон също получиха руски паспорти, предаде кореспондент на ТАСС.

На 25 май руският президент Владимир Путин подписа указ, според който за жителите на Запорожка и Херсонска област на Украйна ще действа опростена процедура за кандидатстване за получаване на руско гражданство. Военногражданските администрации вече обявиха плановете си да организират до края на 2022 година референдум за присъединяване на окупираните територии към състава на Руската Федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари