В квартал „Факултета” реагираха остро на забраната за движение на каруци

0
Ще стане по-опасно, ще крадем храната на българите пред магазините, заяви потомствена каруцарка в София
Ще стане по-опасно, ще крадем храната на българите пред магазините, заяви потомствена каруцарка в София Видео: NOVA

Санкциите за нарушителите стигат до 500 лева

Въведоха пълна забрана за движение на каруци в София. Промяната влезе в сила от 1 юни. Тя действаше и досега в центъра на столицата, по Околовръстното и по основните булеварди, на практика обаче това не спираше превозните средства с животинска тяга. Новото сега е, че каруците на нарушителите и конете ще бъдат задържани, а глобите може да стигнат до 500 лв. Репортерът на NOVA Стоян Нешев и операторът Георги Чобански тръгнаха на лов за каруци.

Забраната ще се отрази най-тежко на Траянка от квартал „Факултета”.

Много жени сме каруцари. Наследих занаята от баща ми”, каза тя. И поясни, че каруцата ѝ струва 500 лв., а конят 2000 лв.

Нямам възможност за кола. Чистим мазета, апартаменти за пари. Ако забранят каруците, ще стане по-лошо. Хората ще започнат да крадат, за да се изхранват”, сподели още жената. Тя ни показа и документите на каруцата.

Според общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера подобни средства за движение са причина за катастрофи, а освен това често ги карат малолетни и непълнолетни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари