В кои общини 2 май ще бъде неучебен

0
Кметовете по страната продължават да обявяват 2 май за неучебен ден
Кметовете по страната продължават да обявяват 2 май за неучебен ден Снимка: МОН / архив

Кметовете по страната продължават да обявяват 2 май за неучебен ден

И така децата ще може да си починат и да се заредят с нови сили за учене.

Тази година Великден съвпада с 6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия, а 1 май - Ден на труда е официален почивен ден. И от шест почивни дни само 2 май е работен и учебен ден.

По закон градоначалниците имат право да обявяват със заповед за неучебни до 3 дни в рамките на календарна година.

Ето къде учениците ще се наслаждават на дълга почивка:

Ямбол:

2 май ще е неучебен за всички училища на територията на Общината. Това гласи заповед на кмета Валентин Ревански.

По този начин всяко семейство ще има възможност да планира времето си и да бъде заедно в празничните дни, както и да се включи в празничната програма на общината за Великден и Гергьовден.“, коментира кметът Валентин Ревански, предаде "Дарик".

От общинската администрация напомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден.

Област София:

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в Самоков и Етрополе. Кметът на Етрополе Владимир Александров обяви това в профила си във Фейсбук.

"Бих искал по този начин да имате възможност да почивате шест дни - от 1 до 6 май и да се насладите на времето, прекарано с родителите и приятелите ви", написа той.

Кметът на Самоков Ангел Джоргов също обяви 2 май за неучебен ден. "Пожелавам на всички ученици една прекрасна Великденска ваканция", написа той в профила си във Фейсбук.

Бургас:

2 май ще бъде неучебен ден и за бургаските ученици. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в профила си във Фейсбук. Той е издал заповед заради многото подадени искания от родители и ученици до него и до самите училища.

"Получих уверения от директори на училища, че това няма да се отрази негативно на учебния процес", написа той.

Припомняме, че 2 май ще бъде неучебен ден и за учениците в Благоевград, Пловдив, Асеновград, Първомай, Поморие, Белоградчик, София, Русе, Хасково, Димитровград, Троян, Ловеч, Монтана, Смолян, Плевен - като за града е обявена и още една дата - 15 май - Празника на Плевен, Стара Загора.

*Следващата порция от майски празници е в край на месеца. 24 май - петък - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и е официален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни заради уикенда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари