Русе се нарежда сред центровете, предлагащи качествено средно образование

1

Кметът Пламен Стоилов откри изложението на средното образование в Община Русе. Той пожела на всички ученици да вземат най-правилното решение за себе си, като изберат най-подходящото училище, в което да се развиват в желаната от тях посока. „Благодарение на усилията на отдел „Образование“ и Инспектората по образование в Русе, нашият град се нарежда сред центровете, предлагащи качествено средно образование“, допълни още г-н Стоилов.

Изложението, имащо за цел да улесни избора на учениците, се провежда за 15-та поредна година в Русе. Учениците и техните родители ще имат възможност да се запознаят със среднообщообразователните училища, професионалните и специализираните гимназии в града. В Доходно здание са разположени щандове, където самите възпитаници разказват на посетителите за специалностите в техните училища, възможности за обучение, материална база, извънкласни дейности и преподаватели.   

Организатор на събитието е отдел „Образование“ към Община Русе. На откриването присъстваха още зам.-кметът Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование“,началникът на отдел „Образование“ Сашо Щерев и началникът на РИО-Русе Димитър Райнов. Тазгодишното издание се откри с танцови и музикални изпълнения на децата от Общински детски център за култура и изкуство.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари