В Италия спират плащанията на ипотеки и данъци заради COVID-19

0
Така хората може да се справят с икономическия шок от новия коронавирус, заяви заместник-министърът на икономиката
Така хората може да се справят с икономическия шок от новия коронавирус, заяви заместник-министърът на икономиката Снимка: ЕПА / архив

"Италия може да позволи на гражданите да преустановят плащането на ипотеките и някои данъчни плащания, за да се справят с икономическия шок от новия коронавирус", заяви заместник-министърът на икономиката, цитиран от БГНЕС.

"Мерките за подпомагане на семейството ще бъдат включени в правителствено постановление, което ще бъде публикувано в сряда след заседание на кабинета. Те ще се прилагат за цяла Италия", каза Лаура Кастели в изявление.

"Те биха могли да включват "спиране на изплащането на (удържани от заплати) вноски", за да се помогне на семействата по време на икономическия спад", заяви тя.

"Притесняваме се от това и поради тази причина настояхме банковата система да даде възможно най-много (за) спиране на плащанията по ипотеките", каза още тя.

Ще видите подробностите в следващите няколко часа.“

Италия във вторник наложи ограничения за пътуване и забрана за публични събирания, за да помогне в борбата срещу разпространението на болест, от която в средиземноморската страна само за две седмици починаха 463 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари