В Италия отбелязаха най-нисък брой жертви на Covid-19 от три седмици насам

1
Според експерти увеличаването на тестовете е допринесло за намаляването броя на заразените
Според експерти увеличаването на тестовете е допринесло за намаляването броя на заразените Снимка: AP

В последното денонощие в Италия са отбелязани 431 смъртни случая от коронавирус, съобщават световните агенции, позовавайки се на информация от местната гражданска защита.

Въпреки че за близките на починалите едва ли е така, на Ботуша приемат числото като добра новина. Това е най-ниският брой жертви на Covid-19 от повече от три седмици насам. Последният ден с под 500 жертви е бил 19 март. 

В Италия общият брой на заразените с коронавирус достигна 156 363, от които са починали 19 899 души. Според експерти увеличаването на тестовете е допринесло за намаляването броя на заразените, пише германският сайт „Тагесшау”.

Оздравелите до момента италианци наброяват над 34 000, съобщава се и за спадане на натиска върху отделенията за интензивно лечение. 

Междувременно световноизвестният оперен тенор Андреа Бочели пее на живо във великденската вечер в прочутата миланска катедрала Дуомо. Тя остана празна на големия християнски празник заради карантината за коронавируса. Концертът се излъчва в интернет като знак на любов и надежда на фона на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари