В Бяла събраха парите за операцията на Цветелин

4

Коледен благотворителен базар събра близо 6 500 лева

Краят на 2023 година в Бяла беше белязан от истинското добротворчество на децата и гражданите на общината.

По инициатива на кмета Димитър Славов традиционният коледен базар на площад „Екзарх Йосиф I” беше посветен на благотворителната кауза „Да дарим надежда за Цветелин“. В него взеха участие всички училища и детски градини. Стотици семейства отвориха сърцата си, вложиха много въображение и изработиха различни коледни сувенири, картички, печива и лакомства. В рамките на няколко дни те привлякоха млади и възрастни, които купувайки артикули от коледните къщички, всъщност отнасяха по домовете си частици сътворено добро, съобщават от Община Бяла.

Днес се проведе финалното събитие от инициативата, на което кмета Славов обяви и връчи на Цветелин събраната сума от 6470 лева за подпомагане лечението му. Община Бяла също ще подпомогне каузата, за да се получи обща финансова подкрепа от 10 000 лева. Така изцяло се подсигурява предстоящата операция на Цветелин в Русия, а остатъкът ще подпомогне и следваща процедура.

На срещата присъстваха и директорите на образователните институции в общината, които успяха да окрилят децата, учениците и техните семейства да изпълнят благородната цел.

Кметът Димитър Славов изрази признателност към всички с думите: „Първо, така помагаме за една наистина благородна кауза и второ, учим децата да са по-добри и съпричастни. Смисълът на инициативата е да покаже, че можем да бъдем единни, да оказваме подкрепа и да запазим тази енергия през цялата година“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари