В Бургас заваля сняг

2
Утре слаб сняг ще прехвърча около планините и над Дунавската равнина
Утре слаб сняг ще прехвърча около планините и над Дунавската равнина Снимка: Флагман.бг

Утре слаб сняг ще прехвърча около планините и над Дунавската равнина

От близо час в Бургас прехвърчат снежинки, а жителите на града се радват, защото отдавна не е имало снежна покривка.

В следващите часове, до края на нощта, ще духа до умерен, в източните райони временно силен изток-североизточен вятър. На изток и югоизток валежите ще спрат, а в Централна и Северозападна ще вали сняг и ще се образува тънка снежна покривка:

Утрото във вторник за поречието на Струма и Места и районите на Пазарджик и Пловдив ще е сравнително меко с температури 0° - 4°. В останалата, по-голяма част на страната, стойности от минус 7° до минус 2°, из Североизтока ще е мразовито с до минус 10° (карта 1), пише Meteo Balkans.

През деня облачността ще остане предимно значителна, но слаб сняг ще прехвърча около планините и над Дунавската равнина. Очаква се температурите да са почти без дневен ход. Според моделите следобед положителни ще са градусите само по Струма, Места и около Пазарджик и Пловдив (карта 2), като по Петрич и Сандански ще е дори към 6°С, а навсякъде другаде отрицателни (в припланинските части и в Лудогорието даже в два следобед около -6°С). Вятърът ще е умерен, в източните и планинските райони на Западна България и силен, от изток и североизток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    От Далечен Север
    И в Българският Бейрут заваляло сняг.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари