В 21 век нито една телевизия да не може да излъчи спортното събитие на годината?

8
И това се случва в момент на невиждана досега световна криза
И това се случва в момент на невиждана досега световна криза

Иван Балабанов публикува емоционален коментар във Фейсбук относно факта, че мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да бъде излъчван по нито една българска телевизия.

Това според Балабанов е "упадък" на българския народ, който в тия тежки времена има нужда от подобно събитие, което да му повдигне духа.

Всъщност причината за неизлъчването на мача в България е, че стрийминг платформата DAZN отказва да продаде правата за излъчване на българските медии. Българите ще могат да гледа мача само чрез DAZN, следвайки определени стъпки, описани по-рано от Dunavmost.

Постът на Балабанов предизвика двуполюсно разделение на мненията и нажежи страстите преди срещата на боксьорите. А ето и пълният му текст:

"УПАДЪКА НА ЕДИН НАРОД!!!

След ден /бел. ред - днес/ Кубрат Пулев излиза на ринга в мач за световната титла при професионалистите в най-престижната категория, в най-платения спорт в света.

Независимо как се стига до тази среща

БЪЛГАРИН се изправя срещу най-силния човек на света, най-опасния,олимпийския шампион, срещу световния шампион Антъни Джошуа.

БЪЛГАРИН записва името си до легенди като Мохамед Али, Майк Тайсън,Ивендър Холифилд..... Повечето от тези които ще гледат тази среща по домовете си даже не знаят къде е БЪЛГАРИЯ, ще им трябва Google за да разберат.

Но уви този горд и славен някога народ няма да е част от това събитие и то ще отиде в миналото.

Представете си ако съседна Сърбия имаше този шанс или пък Северна Македония,Румъния. Каква еуфория щеше да е там. В 21 век нито една телевизия да не може да излъчи спортното събитието на годината равняващо се на финал за световно първенство по футбол или спечелване на медал от Олимпиада . И това се случва в момент на невиждана до сега световна криза. Сега е момента да се повдигне духа на един измъчен народ, но НЕ.

НИЕ ОБИЧАМЕ ДА КРИТУВАМЕ,ПЛЮЕМ И ЗАВИЖДАМЕ... ПО/СТОИЧКОВ,БЕРБАТОВ,ГРИГОР ДИМИТРОВ И МН.ДР/,НО НЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕМ

Независимо дали ще победи този човек е БЪЛГАРИН ЕДИН ОТ НАС

ТАКЪВ Е ТОЗИ НАРОД, който скоро ще изчезне защото забравя геройте си и бавно и по-лека историята си..

ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ И СВЕТОВЕН УСПЕХ НА КУБРАТ ПУЛЕВ С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!!!!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари