Уж това са нормални зимни условия, а магистралите пак са затворени

0
Лиляна Павлова: Пълна забрана за ТИР-ове е наложена в цялата страна
Лиляна Павлова: Пълна забрана за ТИР-ове е наложена в цялата страна Снимка: БГНЕС

Обстановката е тежка, но няма бедстващи. Издадохме разпореждане за пълно затваряне на цялото движение на участъка от АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас.

Това съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг за обстановката в страната.

"Наложили сме забрана за движение на всички превозни средства в няколко области – Силистра, Шумен, Варна, Разград и Русе. Има пълна забрана за движение на всички коли и на всички тежкотоварни превозни средства по абсолютно всички пътища от републиканската пътна мрежа. Причината е освен силният снеговалеж, ураганният вятър, сериозните навявания и нулевата на места видимост на всички пътища в тези области, които имаме пълно затваряне", обясни Павлова.

По думите й видимостта на някои от местата е 10 метра.

"Току що издадохме разпореждане за пълно затваряне на цялото движение на участъка от АМ "Тракия от Карнобат до Бургас, както и на стария път I-6 от "Петолъчката" до Бургас, тъй като там също освен за обилния снеговалеж, който продължаваше цяла нощ в момента има много силен вятър, много силни снегонавявания и видимостта е паднала под 10 метра", обясни Павлова.

Тя подчерта, че спирането на движението се налага и поради причината, че снегонавяването намалява видимостта в участъците и това може да доведе до пътни инциденти и катастрофи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари