Уволняват шофьора от Перник, отказал билетче на дете

2
Бащата на детето разказва, че мъжът зад волана е бил видимо неадекватен и смята, че водачът е употребил алкохол
Бащата на детето разказва, че мъжът зад волана е бил видимо неадекватен и смята, че водачът е употребил алкохол Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

Шофьор на маршрутка в Перник отказа да качи момиче, поискало да си купи билет със стотинки

Пред възмутените пътници водачът заявил, че така са му наредили от фирмата. Мъжът ще бъде уволнен, предаде Bulgaria ON AIR.

Не разкриваме самоличността на момичето, тъй като е непълнолетно.

"Влязох вътре и човекът ми подаде ръка, за да му дам парите, след като му ги дадох и тръгнах да сядам на едно от местата място, той ми каза, че с тези пари не мога да пътувам. Аз го попитах за защо, а той отговори, че такива пари не приема. Аз му обясних, че нямам други и няма с какво да се прибера, но той каза, че не се интересува и да слизам", сподели момиченцето.

Освен нея и шофьора, в маршрутката е пътувала още една жена, която обаче не реагира на ситуацията. След като е принудено да слезе, момичето се обажда на приятеля си и заедно с родителите му тръгват след буса, за да поискат обяснение от шофьора. Баща му разказва, че мъжът зад волана е бил видимо неадекватен и смята, че водачът е употребил алкохол.

"Аз го попитах: "Господине, вие ли свалихте това дете от маршрутката?", той ми потвърди, аз го попитах защо и той ми отговори: "Защото ми плати със ситни стотинки", но това са пари. Неговият отговор беше, че така са му наредили. Ако беше човек - той щеше да я вози дори без никакви пари и нямаше да я остави в тъмното самичка, а то излиза, че жълтите стотинки ни разделят нас, хората, това е трагедия", коментира бащата на приятеля на момичето - Валентин Бонев.

Потърсихме за коментар управителя на фирмата, но телефонът му се оказва, че е изключен.

Започнала е пълна проверка на фирмата, а кметът на Перник потвърди, че шофьорът ще бъде уволнен.

"Най-малкото той трябваше да се извини на момичето, да каже, че е сбъркал в тази ситуация, защото това поведение е недопустимо. Хубавото в тази ситуация е, че имаме радикално решение на този проблем, тъй като през следващите седмици пристигат общинските автобуси, за услугата ще бъде коренно различна, а може и това да е причината за ниското ниво на услугата", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -20
    3
    D66
    Ако на вас ви върнат една шепа жълти стотинки друга песен ще запеете!!!
  • 19
    2
    Чоко-боко
    Ако билетчето е 1,35 лв. изрода на цяло ли ще ги иска. Наглостта се оказва безгранична.
  • 19
    1
    Моля?
    Ебахти глупака!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари