Уволниха корумпирания служител на ДАИ

0
Служител на агенцията бе заснет от камера в кабината на турски товарен камион
Служител на агенцията бе заснет от камера в кабината на турски товарен камион

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е освободил инспектора, поискал подкуп от турски шофьор на ТИР, съобщиха от агенцията.

Служител на агенцията бе заснет от камера в кабината на турски товарен камион. На записа се чува как инспекторът иска на развален турски пари в евро, а не в турски лири, с каквито разполага водачът.

От Изпълнителната агенция уточняват, че директорът Цветелин Цветанов е освободил служителя днес, след като бил уличен да извършва нерегламентирани действия при пътен контрол на магистрала "Марица".

Сигналът е постъпил още в понеделник.

При последвалата проверка е установено, че служителят, с инициали П. В., е нарушил и вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се извършват в обхвата на камерите за видеонаблюдение, монтирана в служебните автомобили на агенцията.

Назначена е и проверка в областния отдел "Автомобилна администрация" в Хасково, като всички служители, отговарящи за пътния контрол са временно отстранени от тази дейност до приключването на проверката, като на тяхно място са осигурени други екипи.

От близо месец в ИА "Автомобилна администрация" се разработва план за превенция срещу корупцията. След този случай министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е разпоредил работата по плана да се ускори и да му бъде предоставен до края на другата седмица, съобщават от агенцията.

Те заявяват още, че разчитат на сигнали за нередности, които могат да бъдат отправени на телефони 0700 19 990 и 02/ 940 94 00, както и чрез електронна поща: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари