Уволненият шеф на полицията в Кюстендил се е срещал с Младен Маринов и Христо Терзийски

0
Иван Демерджиев разкри причината за смяната на Светослав Григоров
Иван Демерджиев разкри причината за смяната на Светослав Григоров

Рокадите в Министерството на вътрешните работи (МВР) не са свързани изцяло със случая "Семерджиев"

Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Натрупаха се множество проверки, натрупаха се множество инциденти, включително имаше комплексна проверка на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), която трябваше да установи цялостната организация и контрол в структурата на столичната дирекция, коментира той.

Демерджиев уточни, че предложенията за смените на началниците на седем районни полицейски управления в София са дошли от професионалното ръководство на СДВР.

Служебният министър посочи, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали "чадър" върху някого. Проверката е много обемна. Бяха проверявани двама служители, после станаха 40. Разгърнахме проверката и на по-високо ниво - по отношение на ръководните кадри. Въведохме принципа да се търси отговорност от извършилия нарушение, каза още той.

Иван Демерджиев коментира и смяната на директора на ОДМВР в Кюстендил Светослав Григоров. По думите на Демерджиев Григоров се е срещал нерегламентирано преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

Не е спазен редът, който е разписан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този директор и му казах, че имам такива данни. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно, коментира министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари