Уволненият директор на "Ел Би Булгарикум" отхвърли всички обвинения

0
Николай Маринов посочи, че системно е имало вмешателство в оперативното ръководство на компанията, като показа пред медиите документи
Николай Маринов посочи, че системно е имало вмешателство в оперативното ръководство на компанията, като показа пред медиите документи Снимка: БТА

Николай Маринов посочи, че системно е имало вмешателство в оперативното ръководство на компанията, като показа пред медиите документи

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов, който вчера бе освободен от поста си от Държавната консолидационна компания (ДКК), заяви на пресконференция, че ще заведе иск за възстановяване в длъжност. Той каза, че отстраняването му е било незаконно и отхвърли всички обвинения, отправени по-рано днес от ръководството на ДКК пред медии, предаде БТА.

Според Маринов всички продукти на дружеството са с високо качество и в базата във Видин няма некачествен кашкавал, каквито бяха медийни твърдения на изпълнителния директор на ДКК Венцислав Димитров. Подобни изказвания, както и заповед за преустановяване на всички плащания от страна на компанията, според Маринов, говорят за желание дружеството да бъде доведено до фалит.

Той посочи, че системно е имало вмешателство в оперативното ръководство на компанията, като показа пред медиите документи. Маринов разказа и за индиректен натиск от страна на икономическия министър компанията да започне да доставя мляко от друга фирма - на по-високи цени и с показатели, които не отговарят на стандартите на "Ел Би Булгарикум", а не както е било досега - от мандри в района на Видин.

Маринов съобщи, че четири пъти е информирал ресорния министър със съответните докладни, в които са описани всички опити на ръководството на ДКК да се намесва в управлението на дружеството в негов ущърб.

Според Маринов от началото на годината оперативната работа на компанията е била блокирана заради постоянните искания за всякакви справки със срок "от днес за днес", в това число например и за разходите на тоалетна хартия.

Маринов отрече и казаното от Димитров, че намалението във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" е обявено в деня (20 февруари), в който Маринов е бил освободен, като показа своя заповед от 17 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари