„Ел Би Булгарикум“ вдигна цените на сиренето и кашкавала с повече от 50%

0
От държавното дружеството обясниха, че миналата година цените били „необосновано ниски“
От държавното дружеството обясниха, че миналата година цените били „необосновано ниски“ Видео: bTV

От държавното дружеството обясниха, че миналата година цените били „необосновано ниски“

С повече от 50% поскъпва сиренето и кашкавала, произведено от държавната млечна компания.

От дружеството обясниха, че вдигат цените си, защото през миналата година били „необосновано ниски“, предаде bTV.

Почти през цялата минала година опаковка от 800 грама кашкавал на „Ел Би Булгарикум“ във фирмените магазини се продаваше за около 13 лева. И за броени часове кашкавалът свършваше.

Да, това е безспорно, че сте ги купували на 13 лева. Въпросът е, че то е излизало на дружеството много повече от това, което вие сте давали като цена“, обяснява Ивайло Лилов, изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“.

От държавната млечна компания правят следната сметка: един килограм кашкавал се прави от десет литра мляко, които дружеството купува за 13 лева с ДДС. Така старите цени на кашкавала и сиренето едва са покривали разходите за млякото, без да се смятат останалите – за труд, за ток и за транспорт.

На практика от неправилното остойностяване дружеството е губило. Да, действително това е основният проблем и ако беше продължила тази тенденция за още един такъв период от една година, дружеството нямаше да може да покрива разходите си“, категоричен е Лилков.

От една седмица кашкавалът от 800 грама скочи от 13 лева на 19 лева, а сиренето – от 10 лева вече е 16 лева за 800 грама. Това предизвика възмущение сред част от клиентите, но от дружеството уверяват, че дори след увеличението цените на продуктите им пак са по-ниски в сравнение с януари миналата година и то без да се отчита натрупаната инфлация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Интересно... 800 грама кашкавал - 19 лева. 800 грама сирене - 16 лева. Почти на една и съща цена идва. Аз ли нещо не разбирам или...
  • 4
    2
    Каква стана тя
    Преди време имаше атака срещу бившия директор, че цените били високи и го уволниха. Сега излиза на показ поредния цирк на управляващите.
  • 0
    1
    Ушев
    Алхимиците от селската мандричка във видинско, която едвам събираше 15 т.мляко/ден прави т.н техен кашкавал от внесена от Полша "калията"(полуфабрикат). Всичко държавно е боклук и касичка за некадърни чиновници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари