Утре ще има ръст в заболелите, имало забавяне в системата

0
Медицински надзор почва проверки по частните и държавните лабораториите, които правят тестове за коронавирус
Медицински надзор почва проверки по частните и държавните лабораториите, които правят тестове за коронавирус

Ако тестът се прави днес, но резултатът се качва сряда-четвъртък, РЗИ звъни понеделник и се стига дотам, че докато личният лекар трябва издаде болничен, човекът вече е здрав

Изпълнителна агенция Медицински надзор почва проверки по частните и държавните лабораториите, които правят тестове за коронавирус защо има забавяне при качване на резултатите. 

Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на съвместен брифинг с директора на ЦСМП - София д-р Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от ГДПБЗНО относно създадената в столицата организация по оказване на спешна медицинска помощ.

Той посочи, че според заповедта му до 9 часа трябва да бъдат качени всички резултати от извършените тестове, но в действителност има забавяне с 2-3 дни.

„Ако тестът се прави днес, но резултатът се качва сряда-четвъртък, РЗИ звъни понеделник и се стига дотам, че докато личният лекар трябва издаде болничен, човекът вече е здрав”, коментира министърът.

"Поради забавянето на качването на резултатите в системата, утре ще има ръст в заболелите", обясни проф. Ангелов.

„Всички са уморени, но могат да се назначат хора. Държавата дава пари”, каза той. Здравният министър заяви, че цялата сила на закона ще бъде приложена за лабораториите, които не вкарват навреме резултатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари